top of page
Keresés
  • Szerző képeMáté Klaudia

Azok a gyönyörű, telt idomok!

Nincs darázsderekad? Ne keseredj el! Légy önmagad! Legyél egyéniség!

És csak, hogy tudd, kezd a soványság kimenni a divatból. Előnybe részesülnek a teltebb, gömbölyű formák.


Visszajön az 50-es évek divatja ami az igazi nőies nőkről szólt.


10 férfiból, 9 a nőies, telt idomokra szavaz!


Hidd el, hogy gyönyörű vagy, élvezd az életet!



10 kerekded ikon, akik bizonyították, hogy a teltebb nők is gyönyörűek


A korok szépségideáljai eltérnek, akár 10 év alatt is sokat változik az ideálisnak tartott női testforma, nem hogy egy évszázad alatt.


Most 10 ikonikus nőt mutatunk be, akik az elmúlt 100 évben sokszor az aktuális trendekkel szembefordulva is bizonyították, hogy a szépséget nem a kilók száma határozza meg.


Marilyn Monroe

A Norma Jean Mortensonként született, ám mindenki Marilynjeként híressé vált amerikai színésznőt a mai napig sokan idézik, ha a kerekded formák dicsőítéséről van szó, és számtalan pozitív testképet és gömbölyded formákat hirdető idézetes képről mosolyog ránk a díva. Egyébként az 1940-es években született a legtöbb, a telt formákat magasztaló újsághirdetés is.


Elizabeth Taylor

Az 1950-es évek barna bombázója, Elizabeth Taylor színésznői tehetsége mellett üde színfoltja volt a médiának, ami a világ legszebb nője címmel titulálta a nyolc házasságot is megélt szépséget. Nőiességét egy percig sem rejtette véka alá, ezáltal is nők ezreit biztatta a telt idomok ízléses hangsúlyozására, ami az 50-es évek „fitt, azaz vékony” ideáljával ment szembe.


Beyonce Knowles

„Imádom a kerekded formáimat” – vallja Beyonce Giselle Knowles Grammy-díjas énekesnő, aki ugyan nem éppen plus size kategória, de kerekded hátsója és csípője mindenképp eltér napjaink ultravékony ideáljától. És nem is fél kihangsúlyozni feszes idomait!



Telt idomok- izgalmas vonalak!



Queen Latifah, Salma Hayek, Adele, Kate Winslet… Mi a közös bennük? Mindannyian tehetségesek, sikeresek, és míg a legtöbb híresség vérmes csatát vív kilóik ellen, addig ők büszkén vállalják alakjukat.


Miért is ne tennék, fogalmazódik meg bennünk a kérdést, hisz minden okuk megvan rá, hogy büszkék legyenek kerekded formáikra. Széles csípő, karcsú derék, dús keblek, kerek popsi- az új szépségideál jellemzői. A ’90-es éveknek rég vége, elmúlt a Kate Moss utáni őrült soványság kultusz!





Pici, kerek idomok

Hajlamosak vagyunk a női alak típusai közül mindössze kettőt megkülönböztetni; vékony és nem vékony. Az átmenetek szinte el is felejtődnek…



6 öltözködési tipp, ha telt idomokkal rendelkezel


10 férfi közül 9 vallja azt, hogy egy nő legyen nőies, formás. Hiába trendi a nádszál alkat. A kifutókon ugyan jól mutatnak, de a való életben más szempontok dominálnak. Sajnos egyre gyakoribb az önértékelési zavar a teltebb idomokkal rendelkező hölgyek körében és ez főként a médiának köszönhető.


Kérdem én, hogy lehetséges ez? Hiszen a férfiak igenis szeretik a telt idomokat, mondjon akárki akármit is.



- Szentelj különös figyelmet a melltartó választásnak

- Kerüld a spagetti pántos topokat





A tökéletes női alak, avagy a szépségideál változásai


A tudatosság fontossága

Nem kell frusztrálnod magad amiatt, ha nem vagy a magazinokban ideálisnak beállított vékony, hosszú lábú, keskeny csípőjű alkat! Ne hidd azt, hogy csak ez tetszik a férfiaknak! Az klasszikus női testalkat inkább rövidebb lábú, széles csípőjű, combos, puha, párnázott! Ez a fogamzásra és terhességre alkalmasabb alak,  és mivel férfiak úgy vannak beprogramozva, hogy a fajfenntartásra legalkalmasabb nők iránt érdeklődjenek, ezért ez  a kívánatos a számukra!


Ha tudatosítod, hogy a médiumokból rád ömlesztett, vékony, tökéletes női alak csak illúzió, és a fogyasztói társadalom kiszolgálására van kitalálva, akkor talán nem tud annyira lelombozni, ha nem ilyen vagy. Tudjad, hogy bármilyen is vagy, akkor is gyönyörű vagy, igazi, hús-vér nő, aki nem salátalevélen és papírszalvétán él.


A tökéletes női alak az ötvenes években

A háború 50 millió halottat hagyott maga mögött, így szükségessé vált a világot újra benépesíteni. A csontos időszak után újra divatba jöttek a nőies formák! A nőiesség fénykora volt ez az időszak. Nagymellű és nagy fenekű dívák uralták a világot, és férfiak milliói rajongtak értük. Gina Lollobrigida, Sophia Loren, Ava Gardner, és Marilyn Monroe voltak a férfivágyak megtestesítői

A melltartók hegyesen szétálltak, a szoknya alja szélesen libegett. A derekat ismét befűzték, hogy a homokóra sziluett még jobban érvényesüljön.




Galéria:


forrás: pinterest



Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg barátaiddal is! Köszönöööööm :)



Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
Post: Blog2_Post
bottom of page